13. studenog 2014. – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sudjelovao je na 22. savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista (predsjednik: prof. dr. Ljubo Jurčić) u Opatiji.

U svom govoru pod naslovom „Hrvatska – kako dalje?“ Karamarko je pred prepunom kongresnom dvoranom Hotela Adriatic iznio pojedine elemente HDZ-ova cjelovitog Programa gospodarskog oporavka, čiji je važni dio i katalog naših razvojno-investicijskih projekata – njih više od 50. HDZ-ov tim stranačkih i izvanstranačkih stručnjaka, kao što znate, razrađuje Program u suradnji s renomiranim IFO institutom iz Njemačke te slovačkim ekonomskim ekspertima.

Ove godine na tradicionalnom savjetovanju nema nijednog ministra, a kamoli premijera. Očito su se prestrašili glasa struke. Snimku cijelog govora predsjednika HDZ-a možete pogledati, a u nastavku ga i pročitati. Međunaslovi su urednički:

Dvije godine rada na Programu

Ovdje sam prvi put. Priznajem, nije jednostavno stati pred vas eksperte, doktore i profesore, i govoriti o ekonomiji.

Ali, već više od dvije godine radim sa svojim timom na sveobuhvatnom Programu gospodarskog oporavka, zato sam smatrao svojom dužnošću biti ovdje, u Opatiji, na mjestu susreta politike i ekonomije – na savjetovanju s dugom i respektabilnom tradicijom – i podijeliti s vama nekoliko misli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADepresija, apatija, iseljavanje

„Ekonomska politika u 2015.“ tema je koja bi morala zaokupiti pažnju cjelokupne hrvatske javnosti – ne samo one ekonomske, nego i političke. I to iz više razloga. Svi ekonomski indikatori ukazuju na to da je nacionalno gospodarstvo danas u najkritičnoj fazi od stvaranja suverene i samostalne Hrvatske.

Eksplozija javnog duga i deficita, rekordna nezaposlenost, višegodišnja recesija i pad životnog standarda… samo su neke činjenice iz naše ekonomske zbilje. Depresija ekonomskog sustava generirala je apatiju i besperspektivnost kod svih društvenih slojeva. Na žalost, u zadnje vrijeme bilježimo i trend iseljavanja visokoobrazovanih stručnjaka koji će, ako se nastavi, imati nesagledive posljedice po našu zemlju.

SDP-ova arogancija & ignorancija

Unatoč prijateljskom okružju kojem ovdje svjedočim, svjestan sam i činjenice da su „gosti“ iz politike i izvršne vlasti ovdje vrlo često znali biti neugodno iznenađeni zbog jasne i nedvosmislene kritike njihovog rada i njihove ekonomske politike. Dobronamjerne kritike i prijedlozi ekonomske struke, nažalost, najčešće su se ignorirali.

Teška ekonomska situacija dodatno nas prisiljava da se takva praksa prekine.

Neznanju i aroganciji – koji u pravilu idu ruku pod ruku – treba okrenuti leđa te konačno istini pogledati u oči.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUpozorenja ekonomske struke

Rijetki u današnjem svijetu mogu dati točnu dijagnozu stanja, a još rjeđi rješenje problema. Nažalost, ova vlast odlučila je ne koristiti ni „rijetke“, a niti te „još rjeđe“ – pa tako ne koristi, ne sluša ili ne čuje niti vas!

U Hrvatskoj su danas na vlasti ljudi koji se ponašaju kao da su sklopili savez sa svojim osobnim pogreškama.

A vi ste upozoravali! Sjećam se kada ste kritizirali povećanje PDV-a na 25 posto. Isticali ste da će doći do pada gospodarske aktivnosti, pada prometa, da ćemo gubiti radna mjesta, a u konačnici imati manji prihod u državnom proračunu.

Nisu vas slušali. Nažalost – sve se obistinilo!

Dragocjena slovačka iskustva

Zato mi je osobito drago da je danas tu s nama i gospodin Dzurinda, bivši slovački premijer, čija je vlada snizila PDV na 19 posto, pojednostavnila porezni sustav i – najvažnije – smanjila ukupno porezno opterećenje.

Efekti tih poteza dobro su poznati: povećanje investicija, rast zapošljavanja, potrošnje i, naravno, povećanje poreznih prihoda. Upravo i mi u HDZ-u razmišljamo u tom smjeru!

Uspostava jasnih pravila te pravna i fiskalna stabilnost nužne su pretpostavke za izgradnju kredibiliteta i jačanje povjerenja.

A kredibilitet i povjerenje upravo su ono što hrvatskoj ekonomskoj politici već duže vrijeme kronično nedostaje – kako u očima stranih, tako i domaćih investitora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPlanirane reforme

Naravno, samo reforma poreznog sustava ne bi bila dovoljna, zato smo u sklopu svoga sveobuhvatnog Programa gospodarskog oporavka i predvidjeli niz drugih reformi i mjera koje međusobno moraju biti usklađene kako bi dale najbolje moguće rezultate.

To su, među ostalim: reforma državne uprave s ciljem povećanja njene efikasnosti – pogotovo u segmentu korištenja EU fondova; reforma lokalne samouprave; poticanje industrijske proizvodnje, reindustrijalizacije i poljoprivrede – pri čemu naglašavam važnost navodnjavanja, projekta koji smo više puta prezentirali; poticanje energetike, turizma i digitalne industrije.

Poduzetnička sloboda i privatna inicijativa 

I novi Zakon o radu mora biti dio cjelovitog Programa gospodarskog oporavka, u protivnom bi deseci tisuća zaposlenih mogli završiti na ulici. To ne smijemo dopustiti!

Ne samo zbog naših ljudi, nego i zato što bi to cijeli sustav – kako su me i neki od vas upozorili – moglo dovesti do točke urušavanja!

Zato je glavni cilj našeg programa ZAPOŠLJAVANJE! Jedino visoka zaposlenost jamči generacijsku i socijalnu pravednost te budućnost novim naraštajima.

A takvu zaposlenost jedino može osigurati potpuna poduzetnička sloboda i privatna inicijativa!

Nepovlačenje sredstava iz EU fondova 

Moramo snažno na tome inzistirati jer se još nismo oporavili ni od posljedica realsocijalizma koji je dokinuo dvije središnje civilizacijske vrednote: demokraciju i tržište. A različitim promašajima dodatno je uništen poduzetnički duh i zato je ulazak globalnog tržišta u naše gospodarstvo imao negativan učinak i uveo nas u pošast 21. stoljeća – a to je nezaposlenost!

Gospodarski razvoj i oporavak u okviru socijalno-tržišnog gospodarstva – jedini je to efikasni odgovor!

Razvoj je jedina brana i zapreka nezaposlenosti.

A mi ni sada, kada smo postali dio euroatlanske arhitekture, ništa nismo iskoristili od mogućnosti koje nam se nude. Ni gospodarski, ni financijski ni tehnološki.

U potpunosti je izostalo korištenje sredstava iz EU fondova, a nema ni pripremljenih projekata.

Katalog razvojno-investicijskih projekata 

Zato je važni dio našega cjelovitog programa gospodarskog oporavka i katalog razvojno-investicijskih projekata, za koje su već formirani provedbeni timovi. Imamo više od 50 projekta.

Ne zanosimo se iluzijama da će baš svi biti brzo realizirani, ali, primjerice, u Vukovarsko-srijemskoj županiji već je potpisan ugovor s izraelskim TAHAL-om za izradu pilot projekta navodnjavanja i odvodnje. Za početak, namjeravamo pokrenuti one projekte za čije je financiranje moguće dobiti najmanje 85 posto iz fondova EU.

Predsjednik Europske komisije g. Junker najavio je provedbu investicijskog plana i ulaganje 300 milijardi eura u razvojne projekte država članica s ciljem poticanja jačeg rasta Europske unije. I iz ove omotnice moći će se financirati dio naših strateških projekata vezan uz europske koridore i ciljeve iz strategije Europa 2020.

Projekti generiraju rast i zaposlenost 

Realizacijom spomenutih projekata i u privatnom i u javnom sektoru te visokom razinom korištenja EU fondova zaustavit ćemo ovaj kontinuirani, rekordni pad gospodarske aktivnosti. Ti će nam projekti generirati rast i zaposlenost ne samo tijekom izgradnje, nego i nakon što budu završeni. Na primjer, izgradnjom nizinske pruge u prvoj fazi profitirat će građevinari i proizvođači potrebne opreme. Kada pruga bude gotova, neminovan je rast prometa u Luci Rijeka, a to za sobom vuče izgradnju novih kapaciteta, ne samo u Rijeci, nego i na Krku – ali i duž cijele pruge.

Ali, za sve nabrojeno potrebna je i odgovorna Vlada. Vlada koja je svjesna činjenice da je manevarski prostor za djelovanje nositelja ekonomske politike vrlo uzak te da nema mjesta diletantizmu i improvizaciji.

Uvjeravam Vas da s tom mišlju svaku večer liježem u krevet i da se svakog jutra budim!

Nova paradigma upravljanja državom 

Moramo kreirati novu paradigmu upravljanja državom! Vlada i administracija moraju biti dio rješenja, a ne ključni problem – kao što su to danas. Stranka kojoj sam na čelu, najveća hrvatska stranka, sve svoje kapacitete angažirala je u tom smjeru. Odbori HDZ-a – predvođeni mnogobrojnim stranačkim i nestranačkim stručnjacima – već mjesecima slažu kockice programa gospodarskog oporavka naše zemlje. Veselim se činjenici da su i mnogi od vas, u ovoj dvorani, odlučili dati svoj doprinos.

U kontekstu svega dosad izrečenog, želim još jednom pozvati sve vas, ali i širu stručnu i znanstvenu zajednicu, da nam se pridruže u kreiranju platforme za sretniju  Hrvatsku. Iz današnje perspektive, to izgleda teško. No put izlaska iz opće depresije, već sam naglasio – postoji! Za uspjeh je potrebno puno znanja, rada, poštenja, hrabrosti, odgovornosti i – domoljublja! To su naši kriteriji.

Josipovićeva suodgovornost

Ne zaboravimo, država uvijek ima moć, a to je moć visokog cilja!

U ovom trenutku visoki cilj Hrvatske i svih njenih dužnosnika mora biti dokidanje nezaposlenosti i povećanje broja zaposlenih!

Ni Premijer, ni Predsjednik, ni Guverner ne mogu bježati od odgovornosti, što je do sada prečesto bio slučaj!

No tome dolazi kraj!

0 Comments

http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y01.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y02.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y03.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y04.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y05.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y06.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y07.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y08.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y09.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y10.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y11.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y12.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y13.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y14.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y15.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y16.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y17.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y18.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y19.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y20.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y21.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y22.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y23.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y24.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y25.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y26.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y27.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y28.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y29.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y30.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y31.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y32.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y33.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y34.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y35.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y36.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y37.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y38.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y39.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y40.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y41.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y42.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y43.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y44.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y45.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y46.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y47.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y48.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y49.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y50.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y51.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y52.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y53.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y54.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y55.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y56.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y57.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y58.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y59.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y60.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y61.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y62.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y63.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y64.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y65.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y66.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y67.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y68.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y69.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y70.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y71.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y72.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y73.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y74.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y75.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y76.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y77.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y78.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y79.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y80.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y81.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y82.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y83.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y84.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y85.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y86.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y87.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y88.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y89.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y90.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y91.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y92.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y93.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y94.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y95.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y96.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y97.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y98.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y99.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y100.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y101.html http://www.hdz-pgz.org/style/ugg2Y102.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R01.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R02.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R03.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R04.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R05.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R06.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R07.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R08.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R09.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R10.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R11.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R12.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R13.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R14.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R15.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R16.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R17.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R18.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R19.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R20.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R21.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R22.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R23.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R24.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R25.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R26.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R27.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R28.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R29.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R30.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R31.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R32.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R33.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R34.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R35.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R36.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R37.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R38.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R39.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R40.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R41.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R42.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R43.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R44.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R45.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R46.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R47.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R48.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R49.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R50.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R51.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R52.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R53.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R54.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R55.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R56.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R57.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R58.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R59.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R60.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R61.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R62.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R63.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R64.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R65.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R66.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R67.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R68.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R69.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R70.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R71.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R72.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R73.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R74.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R75.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R76.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R77.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R78.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R79.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R80.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R81.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R82.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R83.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R84.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R85.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R86.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R87.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R88.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R89.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R90.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R91.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R92.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R93.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R94.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R95.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R96.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R97.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R98.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R99.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R100.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R101.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R102.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R103.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R104.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R105.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R106.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R107.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R108.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R109.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R110.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R111.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R112.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R113.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R114.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R115.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R116.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R117.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R118.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R119.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R120.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R121.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R122.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R123.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R124.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R125.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R126.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R127.html http://www.hdz-pgz.org/style/lv2R128.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C01.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C02.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C03.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C04.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C05.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C06.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C07.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C08.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C09.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C10.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C11.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C12.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C13.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C14.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C15.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C16.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C17.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C18.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C19.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C20.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C21.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C22.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C23.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C24.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C25.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C26.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C27.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C28.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C29.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C30.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C31.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C32.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C33.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C34.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C35.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C36.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C37.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C38.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C39.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C40.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C41.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C42.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C43.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C44.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C45.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C46.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C47.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C48.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C49.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C50.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C51.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C52.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C53.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C54.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C55.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C56.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C57.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C58.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C59.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C60.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C61.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C62.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C63.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C64.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C65.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C66.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C67.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C68.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C69.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C70.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C71.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C72.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C73.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C74.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C75.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C76.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C77.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C78.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C79.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C80.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C81.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C82.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C83.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C84.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C85.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C86.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C87.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C88.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C89.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C90.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C91.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C92.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C93.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C94.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C95.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C96.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C97.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C98.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C99.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C100.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C101.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C102.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C103.html http://www.hdz-pgz.org/css/gucci2C104.html